Integritetspolicy

Genom att handla hos Mealbox accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Balance Holistic är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.


Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: .

Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse 

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd

Balance Holistic är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Cookies

Genom att använda RadRoller.se accepterar du att vi använder cookies. En cookie är en liten datafil som vi placerar på din dator för att kunna hålla reda på vad som sker under ditt besök, och för att vi ska kunna känna igen din dator. En cookie är inte ett program, och den innehåller inte virus.

Vad är cookies?

En cookie är en textfil som registrerar ditt besök på hemsidan samt ditt användarbeteende. Uppgifterna registreras på användarens egen hårddisk, smarttelefon/surfplatta och annan IT-utrustning. På det sättet vet servern (t.ex. en webbplats) vid användarens nästa besök vem användaren är. En cookie är inte ett program, och den innehåller inte virus.

Olika cookies sparas under olika lång tid. Några raderas när du stänger din webbläsare medan andra kan sparas i upp till 2 år.

Vad använder vi cookies till?
För att förbättra din användarupplevelse
För att kunna erbjuda innehåll och erbjudanden som är relevanta för dig
För att känna igen dig från besök till besök
För att genomföra din beställning
För statistik och för att mäta trafiken på vår webbplats.

Tredjeparts-cookies
Balance Holistic samarbetar med en rad tjänster som också använder sig av cookies på vår webbplats. Nedan finner du information om vilka tjänster vi samarbetar med och vad de används till.

Google

Registrerar ditt beteende på nätet.

Radering av cookies

Om du väljer att radera cookies och sluta spara dem i din webbläsare ska du vara medveten om att vi inte kan garantera dig en optimal användarupplevelse på RadRoller.se

Internet Explorer

Så tar du bort existerande cookies:

Klicka på ”Safety” (Säkerhet) i kommandoraden längst ut till höger / ”Delete browsing history” (Radera webbläsardata) . Kryssa för ”Preserve Favorites website data” (Spara uppgifter om favoritwebbplatser) och ”Cookies”/”Delete”/”OK”.

Så undviker du att cookies sparas på din hårddisk i framtiden.

Klicka på ”Safety” (Säkerhet) i kommandoraden längst ut till höger. Under ”InPrivate Browsing” (InPrivate-filtrering) kryssar du för ”Do not collect data for use by InPrivate Filtering” (Blockera automatiskt) /”OK”.

Mozilla Firefox

Så tar du bort existerande cookies:

Klicka på ”Tools” (Inställningar) i menyraden / ”Options” / ”Privacy” (Privatliv) / ”Remove individual cookies” (Ta bort individuella cookies) / ”Remove All Cookies” (Ta bort alla cookies).

Så undviker du att cookies sparas i framtiden

Klicka på ”Tools” (Inställningar) i menyraden / ”Options” / ”Privacy” (Privatliv) / kryssa för ”Tell websites I do not want to be tracked” (Berätta för webbplatser att jag inte vill bli spårad).

Google Chrome
Så tar du bort existerande cookies:

Klicka på verktygsikonen överst i menyraden / ”Tools” (Fler verktyg) / ”Clear browsing data” (Radera webbläsardata) / kryssa för ”’Empty the cache” (Webbläsarhistorik) och ”Delete cookies and other sites data” (Cookies och andra webbplatsers data samt plugindata) / ”Clear browsing data” (Radera webbläsardata).

Så undviker du att cookies sparas i framtiden

Klicka på ”Chrome menu”-ikonen i webbläsarens verktygsrad / ”Settings” (Inställningar) / ”Show advanced settings” (Skydd av personuppgifter) / ”Privacy” / ”Content settings” (Inställningar för innehåll) / ”Cookies” / ”Block cookies by default” (Blockera alltid webbplatser från att spara data) och (Blockera tredjeparts-cookies och -webbplatser).